• Kategorie
  • Naturalny olej z pastek arbuza

włosy wszystkie rodzaje, suche i zniszczone
cera dojrzała, sucha, skłonna do podraznień, trądzikowa, tłusta
działanie nawilżające, przeciwzmarszczkowe, ujędrniające
skład bez alkoholu (etanolu), bez aluminium, bez oleju mineralnego i parafiny, bez parabenów, bez PEG i PPG, bez silikonów, bez SLS, SLES, bez sztucznych barwników, bez sztucznych konserwantów, bez sztucznych zapachów
pojemność / waga 50 ml
Brak towaru
23.26
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty 13.99
Poczta Polska 13.99
Kurier DPD 19.9
Dostępność Brak towaru

Zimnotłoczony, nierafinowany, kosmetyczny olej uzyskiwany w procesie tłoczenia pestek arbuza. Przezroczyty olej o lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega 6) kwas oleinowy (typu 9) i kwas a-linallenowy (typu omega 3). Olej z arbuza zawiera także aktywne substancje: karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niceyna). Wchłania się szybko nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Dzięki bogatej zawartości kwasów tłuszczowych przywraca i utrzymuje elastyczność skórze. Nawilża i łagodzi podrażnienia. Przeznaczony do pielęgnacji wszystkich typów skóry począwszy od suchej do tłustej, trądzikowej, ale także dojrzałej.

Arbuz zwyczajny - Gatunek rośliny z rodziny dyniowatych należących do rzędu dyniowców z kładów różowych.  Twardy owoc o ciemnozielonym kolorze rośnie na pnących się łodygach osiągających 2-3 metry.  Pod twardą skorupą znajduję się słodki, ciemnoczerwony miąższ, który jest jadalny i składa się w 92% z wody.  Z pestek uzyskiwany jest naturalny olej działający tonizująco i ściągająco. Pomaga przy leczeniu stanów zapalnych skóry. Roślina ciepłolubna występująca najczęściej w obszarach tropikalnych i subtropikalnych.

 

Sposób użycia:

- bezpośrednio na skórę, także w okolicach oczu
- jako dodatek do kremów, balsamów, masek do włosów
- do masażu
- do nawilżająco-ujędrniającej kąpieli

 

Skład INCI:

Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Darmowa dostawa

przy zamówieniach od 200 zł

2 tygodnie na zwrot

jeśli się rozmyślisz

Wygodne i szybkie płatności

wybierz najlepszą metodę dla siebie

2 tygodnie na zwrot

jeśli się rozmyślisz

Wygodne i szybkie płatności

wybierz najlepszą metodę dla siebie