• Kategorie
  • GoArgan - Łagodzący olejek do twarzy - olej arganowy i olej z kiełków pszenicy

włosy suche i zniszczone
cera dojrzała, sucha, trądzikowa, tłusta, wrażliwa
działanie ochronne, ochronne UV, przeciwzmarszczkowe, regenerujące, ujędrniające, wygładzające
skład bez alkoholu (etanolu), bez aluminium, bez oleju mineralnego i parafiny, bez parabenów, bez PEG i PPG, bez silikonów, bez SLS, SLES, bez sztucznych barwników, bez sztucznych konserwantów
pojemność / waga 30 ml
dla wegan tak
47.90
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Dostępność Dostępny
EAN 5902768947168

Olejek z kiełków pszenicy przynosi ukojenie zaczerwienionej skórze i zmniejsza widoczność pajączków. Olejek arganowy zabezpiecza skórę przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych.

Olej arganowy zwany płynnym złotem pozyskiwany jest z nasion drzewa arganowego. Pochodzi z Maroka, gdzie w tradycyjny sposób pozyskuje się go z upraw w ekologicznie czystych rezerwatach UNESCO. Polecany zarówno dla cery suchej  z uwagi na właściwości ochronne, jak i tłustej ze względu na zdolność do regulacji wydzielania sebum. Odpowiedni dla osób z problemami trądziku, łuszczycy, łojotokowego zapalenia skóry. Doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry podrażnionej, wrażliwej i alergicznej. Wykazuje działanie ujędrniające i wygładzające. Poprawia elastyczność skóry i pozostawia ją wyraźnie odmłodzoną. Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym (zwalcza wolne rodniki) działa przeciwstarzeniowo i przeciwzmarszczkowo. Skutecznie odżywia skórę. Doskonale regeneruje skórę podczas codziennej pielęgnacji. Pomaga uporać się z bliznami, wszelkimi podrażnieniami, również powstałymi w wyniku opalania. Chroni skórę przed poparzeniami słonecznymi i niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych.

Olej z kiełków pszenicy: Olej ten pozyskiwany jest z kiełków pszenicy poprzez wytłaczanie na zimno. Dostarcza skórze bogactwo witaminy E, naturalnych ceramidów oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak: oleinowy, linolowy, linolenowy. Przynosi ulgę przede wszystkim skórze suchej, skłonnej do podrażnień. Ze względu na swoje właściwości antyoksydacyjne i odbudowujące nadaje się do pielęgnacji cery dojrzałej. Działa ujędrniająco  i przeciwstarzeniowo. Przynosi ukojenie zaczerwienionej skórze i zmniejsza widoczność pajączków, ze względu na zdolność do likwidacji rumienia. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.

 

Sposób użycia:

Niewielką ilość aplikować na skórę twarzy i wmasować do momentu wchłonięcia. Dla lepszego efektu można stosować na wilgotną skórę. Stosować samodzielnie lub jako serum pod krem. Można wzbogacić nim dowolny preparat do pielęgnacji twarzy. W tym celu połączyć oba produkty w zagłębieniu dłoni, wymieszać i aplikować jak uprzednio.

 

Skład INCI:

Argania Spinosa Kernel Oil*, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopheryl Acetate, Parfum.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
Darmowa dostawa

przy zamówieniach od 130 zł

2 tygodnie na zwrot

jeśli się rozmyślisz

Wygodne i szybkie płatności

wybierz najlepszą metodę dla siebie

2 tygodnie na zwrot

jeśli się rozmyślisz

Wygodne i szybkie płatności

wybierz najlepszą metodę dla siebie